Elisabeth : 'Barbara is van die gezellige lichtjes.

kleinschalige en kunstzinnige kinderopvang in Haarlem

Reacties van ouders

& medewerkers

 

Ik stapte op mijn fiets, het waaide ,was koud. Maar ik voelde het niet, het kon me niet deren. Ik had een afspraak, was te laat, moest haasten.........het kon mij weinig schelen. Ik was blij! 

Waarom? Omdat mijn Tyler van bijna 2 voor de tweede keer bij Het Bonte huis ging spelen en ik zag dat hij het daar nu al naar zijn zin heeft. Wat een enorm verschil in zijn reactie dan als ik hem naar een 'gewone' opvang breng! Dit voelt goed!! Als ik hem haal heb ik een moe maar zeer voldaan mannetje in mijn armen, hij knuffelt me en brabbelt honderduit.

Ik was te laat voor mijn afspraak maar het maakte mij niet uit, mijn kind is happy......

mijn complimenten voor Barbara.

Myrthe

Vrijdag bracht ik ook mijn tweede dochter Wende naar haar eerste ochtend 'school' bij HET BONTE HUIS. Ook nu bij de tweede maakte ik me zorgen hoe het afscheid zou zijn (ben zelf bijna 8 maanden zwanger en sta dus ook niet helemaal garant voor mijn eigen reactie!). Wat kunnen we als volwassenen toch veel van te voren bedenken. Totaal onverwacht was de reactie van mijn peuter: ik moest mijn best doen ergens tussen het enthousiaste spel mijn afscheidszoen nog op haar wang te kunnen drukken; om vervolgens bij het ophalen aan hun gezicht af te lezen dat ze mijn afwezigheid amper hadden opgemerkt.

Dank Barbara, dat jij en jouw BONTE HUIS er zijn. Zonder zou ik het een stuk moeilijker vinden!

Veronique 


Seth heeft genoten van een fijne peutertijd waar hij heelijk fantasierijk kon spelen en waar ik hem met een gerust hart achter kon laten. Dank je wel hiervoor.

Susan

 

Kinderen ervaar ik als puur en dat maakt de omgang met hen bijzonder en waardevol. Kijken we naar ons eigen gedrag kunnen zij ons helpen onze ware persoonlijkheid te ontdekken, simpel doordat ze ons een spiegel voorhouden. Vrolijkheid, een warm thuisgevoel en gelijkwaardigheid vind ik belangrijk in de omgang met kinderen. En dit allemaal vinden ze in HET BONTE HUIS.

Jennifer, PMer

 

Door al het geregel en werk-gedoe vergeet ik soms om van de prachtige kinderwereld te genieten, ik vergeet om de tijd te nemen om met aandacht en bewondering een nootje te kraken met mijn dochter, of een bel te blazen...

Bedankt dat jij die tijd neemt en bedankt dat je me hieraan herinnert....

Silvia

 

The first day in HET BONTE HUIS was more difficultfor me than I thought. When I wentaway I wantedto go back soon to takeEmiliano in myarms. Butthen, I thought I was doing the right thingforhim and I could not find a better place thanyour kinderopvang forhim. Mario and I had a wonderfulimpression of you and Bonnie and we reallylikehowyouwork. I don'tthink we couldleaveEmiliano in better hands.

Tilde

 

Je weet Barbara, ik ben een grote fan van je. Ga zo door, HET BONTE HUIS is een heerlijke veilige plek voor onze kinderen in deze hectische wereld.

Monique

 

Bijna lente en voor Jet het begin van een nieuwe fase. Na een stevige en liefdevollen kennismaking met de wereld mag ze nu vol vertrouwen de kleuterklas instappen. Wij zijn ontzettend dankbaar voor die stevige basis die jullie haar geboden hebben. Wij weten zeker dat wat jullie haar gaven in HET BONTE HUIS  een geschenk voor het leven is. Duizend maal dank en dikke knuffel

Lilian

 

Beau voelt zich bij jou op zijn plek. Zes kindjes is precies het aantal om zich thuis te kunnen voelen.

Anouk

 

Het Bonte Huis is een bont samen zijn van kinderen in vele kleuren die mogen stralen. Samen met Barbara, de ouders en medewerkers wordt deze visie tot uiting gebracht wat ik bewonder.

In mijn rol als medewerker en achterwacht, zal ik met vreugde er zijn op de momenten dat het nodig is en de kinderen te leiden door de dag zoals dat bij het Bonte Huis mag.

Esther, PMer

 

Vanaf het eerste moment dat ik binnenliep bij HET BONTE HUIS voelde ik : Ja! Dit is een plek voor Saam... en voor ons. We zijn je zo dankbaar en blij met de zorg voor ons zoontje en de tijd voor elkaar. We houden van je

Prins

Straks ga ik mijn laatste beschuitje met BONTE HUIS JAM eten, jammer! Elke keer weer heb ik ervan genoten, wat een smaak, die aardbeien, bessen, en bramen, hmmmm...

Afgelopen vrijdag in HET BONTE HUIS, merkte ik dat afwassen ook leuk kan zijn. Ik zie Casper weer voor mij die tot zijn ellebogen in het warme sopwater hing, zonder iets te doen, gewoon even uitrusten in die warme weelde. Of dat je een houten bordje dat op het water drijft, eventjes onder kan dompelen en dat 'ie dan vanzelf weer omhoog komt. Afwassen kan een kleine Zen oefening worden. Dat hoeven de Bonte kinderen niet te oefenen, die kunnen dat al.

Lidewij PMer


Wirmöchtendir van ganzemHerzenfür all das danken was du, und was durchdich das BONTE HUIS Luisa alles an Gutemgetaanhast.

WirsindsehrfrohüberihreEntwicklungund du hasteinen grossen Anteildaran. Man spürt das du es mitdemHerzentust. Es isteingutesGefühlwenn man sein Kind mit 100 % Vertrauen bei jemandenzurück lassen kann.

Anne

 

De opvang bij Het Bonte Huis ervaren wij als heel erg fijn. Barbara is rustig, liefdevol en professioneel en duidelijk tegelijk. Ze denkt op een persoonlijke manier mee in de opvoeding. Ook de andere medewerkers stralen aandacht en rust uit. De plek is kleinschalig, plezierig en warm, speelgoed is degelijk klassiek van hout en steen. Er wordt veel gespeeld op het binnenplaatsje, waar een zandbak en kippetjes zijn. Behalve praktische en flexibele opvang ervaar ik Het Bonte Huis vooral ook als een verrijkende en positieve plek voor mijn kind om tijd door te brengen.

Remmert

 

Een plek om te ZIJN.

Een plek die warmte en veiligheid biedt. Een plek die ik ieder kind en ouders gun.

Een plek waar een visie wordt uitgedragen eenvoud en je hart laten spreken zijn onderdeel.

Het Bonte Huis is voor mij een bron van inspiratie!

Jet Johanna, kunstzinnige medewerker

 

Je doet het perfect. We zijn er meer dan tevreden met alles wat in HET BONTE HUIS gebeurd. Ik ben je heel erg dankbaar voor al je advies, wijsheid, eerlijkheid en liefde.

Bonnie, moeder en medewerker

 

We zijn erg tevreden,

prettige sfeer, kleine groep,

voelt prima.

Maaike

 

Sincemoving to NL I have thought Carnaval soundsfunbut I have neverjoined in: Cycling home withVera she ( whilstcomplainingabout the rain) told me all about face painting; cats, flyingbutterflies.. Sharing her apple cake withYoshi and Tyler, sleeping: 'me not cryMummy'. More Barbara paint on faces etc. etc. and itfinalycame to a stop as the first mouthful of mashedpotatoewentinto her mouth! Sojudging by Vera's experiance Carnaval is fun!

As I tucked her into bed sheasced "me go Barbara againtomorrow?... Pleeeease?'

Zoë

 

Wij zijn heel tevreden over HET BONTE HUIS. Voor Casper is alles heerlijk. Met veel aandacht voor seizoenen en jaarfeesten die heel eenvoudig worden uitgewerkt en uitgevoerd.

Met prachtig resultaat! 

Een hele warme omgeving.

Anja

 

Ik ben jou en het Bontehuis dankbaar voor de fijne opvang van Mare en Merlijn. Dit vond ik na de lange reis van ons toch wel spannend. Ze komen altijd blij en gelukkig terug van een dag Bontehuisen dat doet mijn moederhart erg goed!

Ester 

 

Ik vind het een heel fijn gevoel dat Valentijn altijd met zo veel plezier naar jullie toe gaat en niet mee wil bij het ophalen. Hij vindt jullie hééél lief! Heel fijn ook dat jullie bij elk weer naar buiten gaan. Wij voelen ons helemaal thuis in HET BONTE HUIS!  

Merel 

 

Ik zal je vertellen wat je voor ons, voor Timo hebt betekend:

Je hebt hem een huis gegeven, een klein huisje buiten zijn eigen huis, een veilig huis!

Je hebt met liefde, aandacht, geduld en passie met hem gewerkt.

Je hebt kritisch durven kijken naar hem en dan bedoel ik met kritisch meer: ‘eerlijk’.

Wat een mooi huis kan hij meenemen op zijn weg!!!

Heel veel dank daarvoor,

Janneke

 

Hi Barbara. I thinkyou do wonderfulcraftwith the children. It would be wonderful to knowwhatproductsyoufind the best as it's not always easy to choosewhenyou are a parent. Ifyou put somecraft kits together I would be veryinterested in themfor the children. Thanksforyourgoodwork.

Bronwyn

Het Bonte Huis was een mooie speeltuin voor onze kinderen. Ze konden zich er geweldig ontplooien. Het was een plek waar ze konden 'zijn' en waar ze hun rust konden vinden. Wat wij zo bijzonder vonden was dat we onze kinderen ook naar een hele dag uitgerust en ontspannen op konden halen. Het kostte hen geen inspanning om drie hele dagen in de week in Het Bonte Huis te zijn maar gaf hen wat ze nodig hadden. 

Voor ons was het fijn met jou van gedachten te kunnen wisselen over allerlei onderwerpen daardoor je ons waardevolle inzichten hebt gegeven.

Rianne


Heel veel dank voor alle goede zorgen, inspiratie, mooie kunstwerkjes, de geborgen plek en het 'voor de 10 gaan'. Feline heeft een heerlijke tijd gehad, veel geleerd en we zullen met veel plezier aan HET BONTE HUIS, aan jou en aan alle medewerkers terugdenken.

Sandra


Het voelt als 'n tweede huis, vol rust, aandacht en warmte!

Andrea


Wat een rijkdom dat onze kinderen bij Het bonte Huis een stukje van hun leven mochten leven. Met zoveel plezier gingen ze naar je toe. Dank ook voor al je liefdevolle aandacht, zorg en creativiteit!We dragen je in ons hart.

Ester & Brian


Het moment is aangekomen, mijn laatste kind op Het bonte Huis...'Thank you' voor alle liefde, aandacht, advies en wijsheid die je aan ons hebt gegeven. Daar zijn we allemaal rijker van geworden. Tijn heeft het heerlijk gehad en het heeft hem een goede basis gegeven om verder op reis te gaan.

Bonnie & Sander

Ik zet mijn zoontje Cas van twee in de bakfiets.

Hij zegt; 'Was leuk, bonte huis !' 

Zo leuk om te horen en ik wilde jou dit niet onthouden.

Dank voor je goede zorgen en de extra aandacht voor Cas als hij het nodig heeft.

Heel fijn. Liefs,

Birgit

 

Hoe dankbaar ben je als ouder als je ervaart

dat jouw kind een deel mag uitmaken van ...

* een hele bijzondere plek

* met een bijzondere sfeer

* een bijzondere aandacht 

* en een bijzondere omgang met elkaar.

Dat zie je in je kind terug.

Marlene is een Bonte Huis Kind..

en we danken je van harte!

Sabine en familie

 

 

Heel erg bedankt voor het laten groeien van onze dochter.

Het bonte Huis is een bijzondere plek, Felice en wij zullen het koesteren en missen !

Annemarie 

 

Ruy groeit tweetalig op,

hij gaat dan ook naar de "Bonte Casa"

 

Dankjewel voor 2,5 jaar liefdevolle verzorging voor Cas.

We zijn je heel dankbaar dat Cas op zo'n fijne, rustige, integere

en bovenal bezielde plek is opgevangen.

Al jouw aandacht en zorg, alle tijd die je hebt gestopt 

in onderzoek naar geestelijke en lichamelijke ontwikkeling;

het kind zien als individu met specifieke behoefden

en daarin tegemoetkomen,

hebben Het bonte Huis gemaakt tot wat het nu is.

We gaan Het bonte Huis vreselijk missen...

Birgit & Gerrit